© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

Intervju: Dejan Mihajlović, golman RK Lokomotiva


pdpbrcko - 23 februara, 2020 - 0 comments

Razgovarali smo sa velikom rukometnom nadom, koji je ove sezone pokazao svoj talenat kao golman u RK Lokomotiva Brčko, Dejanom Mihajlovićem. Sa Dejanom smo razgovarali o rukometu, odricanjima sportista, političkom angažmanu u Partiji demokratskog progresa Brčko i drugim temama…

1. ​Za početak smo zamolili Dejana da nam se predstavi?

Od 2015 godine sam profesionalni golman RK Lokomotiva Brčko, a ujedno sam i član srpskog prosvjetno-folklornog društva „Prosvjeta“ i član Partije demokratskog progresa Brčko.

2.​ Možeš li nam ukratko reći šta te je privuklo u rukomet i na koja odricanja čovjek mora biti spreman?

Dosta stvari utiče na karijeru sportiste, pričaću konkretno o golmanima. Da bi postali uspešni, pored talenta, moraju imati jaku volju i nevjerovatnu želju da se istraje u svim izazovima koje pred njih postavlja trener. Kroz jedan ozbiljan rad i odgovoran odnos prema treninzima može se doći do uspjeha. Lično čitav moj sportski put usmjeren je isključivo napornim radom i profesionalnim odnosom i maksimalnom posvećenošću poslu kojim se bavim.

3. ​Zašto baš golman?

Još od malih nogu sam znao da ću biti golman, o tome sam maštao, to sam želio i ni sekunde se nikada nisam kolebao oko ove odluke. Upozoravali su me da nije lako stati među stative, da su naporni treninzi itd. ali to je pozicija koju sam od starta zavolio i danas je to moj posao. Trudim se da budem što uspešniji.

4.​ Kakvi su tvoji dalji planovi u rukometu, kako sebe vidiš u budućnosti, za nekoliko godina?

Prije svega ja volim ovo što radim i to je rekao bih ostvarenje nekog mog sna. U nastavku bih volio da sa RK Lokomotiva izborim plasman među prva tri tima u prvenstvu i da naš tim zasijaja punim sjajem i na evropskoj sportskoj sceni. Kada je kolektiv jak, kao što smo mi, onda se i pojedinci bolje kotiraju. Volio bih da karijeru krunišem i nekim inostranim ugovorom, ali ne pravim pitanje kada će to biti.

5.​ Pored sporta aktivan si član Partije demokratskog progresa, sport i politika zajedno?

Sport je u našoj državi dugo vremena pomagao i služio politici. Vrijeme je da napokon i politika pomogne sportu. Sport je od strateške važnosti za svaku državu i grad na svijetu, pa tako i za Brčko distrikt. Sport i politka, na ovaj ili onaj način, nikad se neće do kraja odvojiti. Jer jedno bez drugog jednostavno ne mogu. Pitanje je isključivo, kao i u većini drugih životnih pitanja – pronalaženja prave mjere. A izborom PDP Brčko ja sam mjeru našao.

Related posts