© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

OДРЖАНА СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА ПДП БРЧКО ПОВОДОМ 22. ГОДИШЊИЦЕ


pdpbrcko - 10 новембра, 2021 - 0 comments

Брчанска Партија Демократског Прогреса, синоћ је окупљањем челника, чланова и симпатизера странке, обиљежила 22. годишњицу од свог формирања на овом подручју. Радно- свечаном засједању, присуствовали су и предсједник ПДП Бранислав Бореновић, те потпредсједница партије Јелена Тривић. На почетку радног дијела засједања приказан је краћи документарни филм о формирању, расту и развоју Партије Демократског Прогреса у Брчком, кроз који је видљив пут јачања ове партије и њено профилирање као једне од партија са највише стажа медју народом не само у Брком већ и у Републици Српској, па и БиХ. Такође је врло јасно приказана чињеница да су чланови партије прошли све нивое политичке борбе у Брчком, почев од учешћа у такозваној Прелазној Скупштини Дистрикта, па преко ван парламентарне борбе, до дјеловања представника ПДП-а у Парламентарној опозициј, до овог тренутка, односно ситуације, када у задње три године, чине дио извршне и законодавне, власти у Брчком.

„ Наше позиције су се мјењале, али се никада нису мјењали наши програмски циљеви. Увјек смо се залагали за боље услове живота и рада свих у Брчко-дистрикту. За боље и праведније друштво, за економију за јачање привреде, али и за равноправност Српског народа у Брчком, али никада то нисмо чинили на уштрб других“, нагласио је овом приликом предсједник ПДП-а Брчко и посланик у Парламенту Дистрикта, Синиша Голић.

ПДП-е је у политичком животу Дистрикта, истакнуто је, препознат као партија са којом желе сви да сарађују.

„Ми кроз своје програмске циљеве не желимо овдје стварати себи политичке непријатеље. Свакако желимо да имамо политичке ривале како би кроз  политичку  борбу, стварали што повољнији амбијен за  бољи живот свих на овом простору“, нагласио је Голић.

Колико је у минулом периоду, конкретно урадила ова владајућа структура, чији је дио и ПДП-е, најбоље ће се видјети, казано је, у наредној години јер много тога је припремљено за реализацију. Буџет ће парламентарна већина, чији је ПДП-е дио, први пут усвојити до краја текуће, за наредну годину и тек ће првих шест мјесеци 2022. године показати, да су урађене квалитетне припреме, за помак напријед у свим областима, што ће бити уочљиво у наредном периоду, истакнуто је на скупу.

„ПДП од локалних до локалних избора, односно сваке двије- до четири године, постиже све боље и боље резултате, увјек дајући значајан допринос генералном успјеху партије, како на нивоу „Изборне јединице шест“, тако и на нивоу цијеле Републике Српске, те вјерујем да ће, на октобарским изборима наредне године, наш резултат бити знатно бољи него прије четири године, те да ћемо на тај начин дати најконкретнији допринос, општем успјеху ПДП-а у који вјерујем“, закључио је први човјек ПДП-а Дистрикта, Синиша Голић.

О политичкој борби ПДП-а и са аспекта удјела у њој жена, окупљенима је говорила потпредсједница ПДП-а и посланица у ентитетском Парламенту Јелена Тривић, нагласивши  да је, уопште заступљеност жена у политици, одраз неких  социолошких и ширих друштевених фактора које неможете промјенити преко ноћи, нити се ти фактори могу промјенити „квотама или неким декретима“, односно нечим што се евентуално пропише.

„Суштина мог животног мота је да ја нисам ни боља ни лошија од неког свог колеге, само за то што је он мушкарац, а ја жена. Иза свих нас, генерално, треба да стоје компетенције, знање, интегритет и ауторитет и у том случају, нема разлога да и жена не успије у политици“, поручилла је овом приликом Јелена Тривић.

Обраћајући се присутнима први  човјек ПДП-а Бранислав Бореновић, прије свега је акцентирао специфичности у којима ПДП-Дистрикта дјелује, истакнувши да је ово, по свему изузетно специфична средина, те да је управо у Брчком јако важно сачувати стабилност Одбора ПДП-а и унутар њега имати мудре, озбиљне и одговорне људе, што и јесте случај у Брчком.

„Врло је важно у оваквом изазовном моменту сачувати стабилност, мудрост, те се одговорно односити према свим политичким изазазовима, у којем се глобално покушава стварати тензија, политике сукоба, конфронтација и свега онога, што одвлачи пажњу од суштинских проблема с којима се суочава сваки човјек у Брчко-дистрикту, Републици Српској, али и цијелој БиХ“, нагласио је Бореновић.

Први човјек партије, изразио је задовољство што, на овако специфичном подручију, какво је Дистрикт, ПДП-е расте, биљежећи заначајан прогрес, с којим ће се, вјерује Бореновић, наставити и у наредном периоду.

„ Нема сумње да су овдје отворили простор за пријем нових чланова, на тај начин слиједећи политику  врха партије, те да ће кроз комбинацију младости и искуства, направити најбољи баланс неопходан за развој Републике Српске и Брчко-Дистрикта“, нагласио је Бореновић.

Кад је ријеч о очекивањима ПДП-а од предстојећих избора, и у том контексту партије у Дистрикту, Бореновић је нагласио да очекује да и овдашњи Одбор настави да слиједи генералну политику ПДП-а.

„У овом контексту очекујем фокус на економски развој, примјењивање свих оних принципа на којима почива ПДП-е, а с циљем јачања Републике Српске и Брчко-дистрикта. Прије свега, то треба чинити у економском смислу, како би смо створили предуслове да,  млади људи имају разлог остати на овим просторима, а не одлазити у иностранство“, акцентирао је Бореновић.

Говорећи о наредним октобарским избора Бореновић очекује значајан резултат ,у којем ће, каже, Брчко  дати свој допринос.

„Конкретно то значи  ПДП-еов предсједник Републике Српске и ПДП-еов члан Предсједништва БиХ“, закључио је Бранислав Бореновић. Након радног дијела сједнице, уприличено је дружење чланова и симпатизера ПДП-а са руководством партије.

 

 

 

Related posts