© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

Званичници ПДП-а донирали 17.000 КМ инфективној клиници и угроженом становништву


pdpbrcko - 24 марта, 2020 - 0 comments

Руководство Партије демократског прогреса (ПДП) одрекло се личних примања како би осигурало новац бањалучкој Клиници за инфективне болести, али и социјално угроженим категоријама у вријеме борбе са коронавурусом.

-Прикупили смо укупно 17.000 КМ, од којих смо јутрос уплатили 10.000 КМ за подршку запосленим медицинским радницима Клинике за инфективне болести Универзитетско клиничког центра Бања Лука, а остатак новца ће наши млади посланици и активисти донирати грађанима који остају без посла и оним који су социјално угрожени – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Најавио је да ће ову акцију наставити у континуитету, односно да ће се сваки мјесец посланици и званичници партије одрећи дијела личних примања и усмјерити особама којима је помоћ најпотребнија.

Бореновић је указао на потребу да будемо хумани у овом тернутку, али и да сви нивои власти имају јасан социјално-економски план помоћи грађанима и привреди, уз одрицање од непотребних трошкова.

-Солидарност јесте важна у овом тешком тренутку, али је јако битно осигурати буџетске прерасподјеле, одрећи се непотребних набавки и сличних трошкова из јавне касе како би се помогло привреди те малим фирмама и занатлијама, који су због пандемије коронавируса затворили своје радње и погоне, те тако остали без зарада. Помоћ ће бити неопходна и бројним угроженим категоријама друштва – рекао је Бореновић.

Поновио је да је неопходно повећати плате здравственим радницима у РС, најмање за 10 посто.

Related posts