© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

Održano druženje kandidata PDP Brčko


pdpbrcko - 12 septembra, 2020 - 0 comments

Sinoć je u „Gastro centru“ Brčko održano druženje kandidata Partije demokratskog progresa Brčko za lokalne izbore 2020. godine za poslanike u Skupštini Brčko distrikta.

Okupljene je pozdravio nosilac liste i predsjednik PDP Brčko Siniša Golić, te je istakao šta je postignuto u prethodnom periodu od kada PDP participira u vlasti, te da su i koalicioni partneri prepoznali stabilnost i konstruktivnost u radu Partije demokratskog progresa Brčko.

Dodao je ukratko da je ovaj put bila velika zainteresovanost članova PDP Brčko za učešće na lokalnim izborima 2020. godine

„Na listi smo okupili sjajan tim predvođenu aktuelnim poslanicima, šefom Odjeljenja, iskusnim članovima, te mladim obrazovanim ljudima, i uvjeren sam da će nam donijeti najmanje dva poslanička mandata u Skupštini distrikta“, rekao je Golić.

Naglasio je da će PDP Brčko posebno staviti naglasak na unapređenje zdravstva, unapređenje informatizaciju i uvođenje e-uprave, razvoj infrastrukture i stvaranje uslova za privredni razvoj.

Druženju je prisustvovao i predsjednik PDP Branislav Borenović koji je dao podršku kandidatima za lokalne izbore 2020.

„Najveća pobjeda politike i demokratije je velika izlaznost, a ubijeđen sam da će građani prepoznati politiku PDP-a  i da ćemo imati ono što je sigurno dva plus poslanika u Skupštini distrikta, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

 

Borenović se osvrnuo da je PDP Brčko jedan od najstabilnijih odbora i istaknuo da od svakog našeg čovjeka traži da bude drugačiji.

„Tražim da se ne vrijeđamo, da ne koristimo jezik mržnje, da poštujemo i drugačije mišljenje, ali da stalno insistiramo na onome što je najbolje, konkretne mjere i prijedlozi, konkretne politike. I ako iko ima što reći i ponuditi to je PDP“, zaključio je predsjednik Borenović.

 

 

Related posts