© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

Конференција за новинаре: Локални избори 2020 и економски програм


pdpbrcko - 11 јуна, 2020 - 0 comments

Данас је у просторијама Партије демократског прогреса Брчко одржана прес конференција  поводом  активности у оквиру припрема за локалне изборе 2020. године и о реализацији економског програма ПДП након избора. На конференцији су се обратили Синиша Голић предсједник ПДП и посланик  у Скупштини Брчко дистрикта Брчко и Зоран Булатовић, потпредсједник ПДП Брчко и шеф Одјељења за комуналне дјелатности.

Говорећи о припремама за локалне изборе, безобзира да ли ће они бити одржани 4. октобра, 15. новембра или неком другом термину Синиша Голић је рекао да је ПДП Брчко као озбиљна политичка странка започео предизборне активности и припреме за локалне изборе 2020. год.

„Прије неколико дана смо званично на сједници Одбора ПДП Брчко формирали Изборни штаб Одбора ПДП Брчко који преузима све предизборне активности, те оно што је извјесно да ће на предстојећим локалним изборима  листа ПДП бити потпуна и имаће укупно свих 34 кандидата“, изјавио је Голић.

Истичући да ће листа кандидата ПДП Брчко бити симбиоза професионално политичко профилисаних, искусних политичара,  затим  значајан број заузимају  млади људи, који требају да буду освјежење на изборима, и трећину листе чине професионално профилисаних, а који до сада нису били политички експонирани.

Голић се осврнуо да ће на предстојећим изборима ПДП наступати са подршком двије политичке ванпарламентарне странке, а о томе да ли ће они имати своје кандидате на листи ПДП рекао је да су разговори у току, те је упутио позив и и другим политичким партијама на разговор, да подрже листу ПДП или предложе своје кандидате који би потенцијално били дио листе ПДП-а.

Оно што је на конференцији за медије истакнуо јесте припрема Економског програма Партије демократског прогреса Брчко.

„Као и пред сваке локалне изборе припремили смо Економски програм ПДП Брчко, а фокус ће бити на побољшању стања у здравству, затим реорганизацији јавне управе, како би јавна управа била ефикаснија и јачање привреде“ рекао је Голић.

„Вeћ можемо најавити да постоје заинтересовани и домаћи и инострани улагачи који су спремни да запосле велики број људи, али они желе јаснију и бољу политичку слику коју креирамо, како би њихове инвестиције тако и права радника биле боље заштићене“,  закључио је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко.

Одговарајући на питање новинара о учинку ПДП у претходном раздобљу Синиша Голић је нагласио да је доласком шефа Одјељења за комуналне послове испред ПДП Брчко Зорана Булатовића ,заједно са коалиционим партнерима,  ријешен вишедеценијски проблем  санације постојеће депоније и проналажења нове локације за градњу рециклажног центра, поново је покренут и убрзан пројекат главног транспортног цјевовода, и покренута је инцијатива јавно-приватног партнерства уградња лед расвејете.

Зоран Булатовић, потпредсједник ПДП Брчко и актуелни шеф Одјељења за комуналне послове у Влади БД обраћајући се на конференцији, је истакао да ће се  ПДП Брчко и након избора залагати  за економски и сваки други раст, у циљу јачања развоја Брчко дистрикта.

Нагласио је да од када је ПДП Брчко дио власти, Партија демократског прогреса улаже максимални допринос, те кроз рад Владе као колективног органа, рјешавамо конкретне проблеме грађана у свим сегментима, не само из надлежности комуналних дјелатности, него из свих сегмената са којима се Влада БД сусреће.

„У наредном периоду ћемо се бавити свим инфрастуктурним пројектима који су тренутно започети, а и онима који су најави, како би смо оживјели Брчко дистрикт и побољшали животне услове свих грађана“, рекао је Булатовић.

„Пројекти на којима тренутно радимо су изградња главног транспортног цјевовода, каналисање и пречишћавање отпадних вода, санација постојеће депоније и изградња рециклажног центра, замјена постојеће и увођење лед расвјете, истакнуо је потпредсједник ПДП  и шеф Одјељења за комуналне послове у Влади БД Зоран Булатовић.

Нагласио је да тренутно се разговара и о гасификацији, пословној инцијативи Студен Аграна, пословним зонама , пројекту  Луке, изради законских рјешења из области енергетске ефикасности, као и да ће ПДП Брчко у наредном периоду настојати да оправда повјерење грађана и као дио власти заједно са коалиционим партнерима настави са реализацијом истих.

 

Related posts