© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

Голић : Хитно активирати кредитне пласмане за подршку малим пољопривредницима


pdpbrcko - 28 септембра, 2020 - 0 comments

Предсједник ПДП Брчко и актуелни посланик у Скупштини БД Синиша Голић je за 64. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта, дана 10.06.2020.године, поставио посланичко питање упућено Влади Брчко дистрикта и тиме покренуо иницијативу о пласирању новчаних средстава кроз кредитне линије у циљу развоја пољопривреде на подручју Брчко дистрикта.

„Влада Брчко дистрикта је 18.04.2011. године усвојила Одлуку о пласирању новчаних средстава у износу од 1.712.835,00 КМ кроз кредитне линије у циљу развоја пољопривреде на подручју Брчко дистрикта. У складу са претходно наведеним, занимало ме какво је стање пласираних новчаних средстава на дан 01.06.2020. године, рекао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко и посланик у Скупштини дистрикта.

„Пласирање новчаних средстава кроз кредитне линије у циљу развоја пољопривреде на подручју Брчко дистрикта је неопходно. Морамо помоћи малим пољопривредницима да постану већи и самоодрживи, а управо ова мјера омогућава пољопривредницима унапређење газдинстава и повећање вриједности њихове производње“, казао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко и актуелни посланик у Скупштини.

Голић је додао да на основу расположивих информација постоје новчана средства од  неколико милиона КМ, која би се поново могла искористити за ове намјене.

„Владино Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарство са Развојно- гарантним фондом БД и Дирекцијом за финасије треба хитно покренути пласирање новчаних средстава кроз кредитне пласмане малим пољопривредицима, донијети Одлуку и расписати Jавни позив, истакао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко.

Осврнувши се још једном, да је Влада БД заједно са Развојно-гарантним фондом дистрикта у претходним годинама имала сличну активност,  и да интерес који су показали мали пољопривредници за ову мјеру показује колико има потенцијала за развој пољопривреде у  нашим руралним срединама.

„Наши мали пољопривредници морају добити прилику радити на модернизацији производње, повећању продуктивности пољопривредних газдинстава и јачању конкурентности кроз увођење нових технологија и иновација у процесе примарне производње, унапређење квалитета производа, као и отварању нових тржишних могућности, закључио је Голић.

 

 

Related posts