© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

Дјечији додатак и вртићи за сву дјецу Дистрикта


pdpbrcko - 1 јула, 2020 - 0 comments

Партија демократског прогреса Брчко ће упутити приједлог измјена и допуна Закона о дјечијој заштити БД, према којем ће сва дјеца у Дистрикту имати право на дјечији додатак.

„Свако дијете има право на дјечији додатак, без обзира на материјалну ситуацију породице“ рекао је данас Бранислав Марковић, посланик у Скупштини Брчко дистрикта.

 Он је појаснио да бијела куга узима данак и да морамо што прије креирати мјере позитивне пронаталитетне политике Дистрикта.

„Вријеме је да се неке ствари поправе што би зауставило одлив становништва, а младима улило наду у бољу и свјетлију будућност, јер породица је темељ свега“, истакао је Марковић.

Такође је истакао да ће ПДП Брчко тражити и субвенционирање дијела средстава родитељима дјеце у приватним вртићима, онима за које не буде мјеста у вртићима ЈУ „Наша дјеца“

„Вртићи морају бити доступни свим родитељима, и онима који не могу у потпуности платити боравак њихове дјеце у приватним вртићима“ нагласио је Марковић.

„Доношење и спровођење мјера пронаталитетне политике је стуб привредног развоја, и ПДП- у Брчко ће то бити један од приоритета у будућем периоду“, закључио је Бранислав Марковић.

Related posts