© 2020, PDP site Brčko, All right reserved.

Интервју: Дејан Михајловић, голман РК Локомотива


pdpbrcko - 23 фебруара, 2020 - 0 comments

Разговарали смо са великом рукометном надом, који је ове сезоне показао свој таленат као голман у РК Локомотива Брчко, Дејаном Михајловићем. Са Дејаном смо разговарали о рукомету, одрицањима спортиста, политичком ангажману у Партији демократског прогреса Брчко и другим темама…

1. ​За почетак смо замолили Дејана да нам се представи?

Од 2015 године сам професионални голман РК Локомотива Брчко, а уједно сам и члан српског просвјетно-фолклорног друштва „Просвјета“ и члан Партије демократског прогреса Брчко.

2.​ Можеш ли нам укратко рећи шта те је привукло у рукомет и на која одрицања човјек мора бити спреман?

Доста ствари утиче на каријеру спортисте, причаћу конкретно о голманима. Да би постали успешни, поред талента, морају имати јаку вољу и невјероватну жељу да се истраје у свим изазовима које пред њих поставља тренер. Кроз један озбиљан рад и одговоран однос према тренинзима може се доћи до успјеха. Лично читав мој спортски пут усмјерен је искључиво напорним радом и професионалним односом и максималном посвећеношћу послу којим се бавим.

3. ​Зашто баш голман?

Још од малих ногу сам знао да ћу бити голман, о томе сам маштао, то сам желио и ни секунде се никада нисам колебао око ове одлуке. Упозоравали су ме да није лако стати међу стативе, да су напорни тренинзи итд. али то је позиција коју сам од старта заволио и данас је то мој посао. Трудим се да будем што успешнији.

4.​ Какви су твоји даљи планови у рукомету, како себе видиш у будућности, за неколико година?

Прије свега ја волим ово што радим и то је рекао бих остварење неког мог сна. У наставку бих волио да са РК Локомотива изборим пласман међу прва три тима у првенству и да наш тим засијаја пуним сјајем и на европској спортској сцени. Када је колектив јак, као што смо ми, онда се и појединци боље котирају. Волио бих да каријеру крунишем и неким иностраним уговором, али не правим питање када ће то бити.

5.​ Поред спорта активан си члан Партије демократског прогреса, спорт и политика заједно?

Спорт је у нашој држави дуго времена помагао и служио политици. Вријеме је да напокон и политика помогне спорту. Спорт је од стратешке важности за сваку државу и град на свијету, па тако и за Брчко дистрикт. Спорт и политка, на овај или онај начин, никад се неће до краја одвојити. Јер једно без другог једноставно не могу. Питање је искључиво, као и у већини других животних питања – проналажења праве мјере. А избором ПДП Брчко ја сам мјеру нашао.

Related posts